Na inicijativu načelnika Borislava Dominikovića ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je Općinu Pojezerje, gdje su sastanak održali zajedno sa županom Nikolom Dobroslavićem i zamjenikom župana Joškom Cebalom te gradonačelnikom Vrgorca Milom Hercegom i zamjenikom gradonačelnika Ploča Ivanom Marevićem.

Tema sastanka bile su nedavne poplave koje su uništile velike količine poljoprovrednih nasada na području navedenih jedinica lokalna samouprave. Najveći naglasak stavljen je na projekt tunela Birina, planirane investicije Hrvatskih voda kao jedinog rješenja koji će uvelike smanjiti posljedice prirodnih nepogoda, ali i rješenja kojim će biti zadovoljni svi stanovnici jezero-vrgorskog kraja. Projekt podržavaju i gradovi Ploče i Vrograc, kao i Općina Pojezerje, a ministrica je naglasila kako on ima podršku i Vlade Republike Hrvatske te predložila zajednički sastanak svih dionika s predstavnicima Hrvatskih voda u Zagrebu.

Jednako tako, ministrica Vučković istaknula je kako će poljoprivrednicima, oštećenima u navedenim poplavama, biti isplaćene potpore te kako će se, uz pomoć svih raspoloživih službi, ubrzati procjena štete.

Riječi je bilo i o potporama za aktiviranje poljoprivrednog zemljišta, kao i kupovinu zapuštenog.